22 dagen de 3 parels van zuid–oost Azië klassiek Laos, Vietnam en Cambodja

Tourcode VIET05
minimale deelname van 2 personen

Ontdek Vietnam tijdens deze groepsrondreis bij PTTravelservice.

Proef de Vietnamese keuken, vaar door Halong Bay en wandel door de Sapa. Wij bieden u een onvergetelijke en ontspannen reis aan, waar u optimaal geniet van dit Zuid-Aziatische land. U slaapt in goede middenklasse hotels, reist over de minder bereisde paden en ontdekt het authentieke Vietnam.

Lange afstanden worden in Vietnam vaak met een nachttrein afgelegd. Wij hebben gekozen voor een binnenlandse vluchten, zodat u niet alleen efficiënter en met meer gemak reist, maar ook meer van dit prachtige land kunt zien. Kijkt u bij onze groeps -rondreizen ook naar onze individuele reizen of stel samen met ons uw ideale privéreis op maat samen.

 • 2 personen
 • 2pk/3pk
 • Op aanvraag
 • 3 personen
 • 2pk/3pk
 • Op aanvraag
 • 4 personen
 • 2pk/3pk
 • Op aanvraag
 • 6-8 personen
 • 2pk/3pk
 • Op aanvraag
 • 9-11 personen
 • 2pk/3pk
 • Op aanvraag
 • 12 personen +
 • 2pk/3pk
 • Op aanvraag
 • toeslag 1PK
 • 1pk
 • Op aanvraag
 • T/m 11 jaar bij ouders
 • op de kamer
 • op aanvraag

Inbegrepen in bovenstaande arrangement:

Hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
Treintickets
Maaltijden zoals beschreven in het programma (B/L/D)
Transfers en tours met Engels sprekende gids
servicekosten, toeristenbelasting
Luchthavenbelasting Schiphol
Veiligheidstoeslag Schiphol
Brandstoftoeslag luchtvaartmaatschappij
Vertrek belasting Vietnam

VOORWAARDEN:

Minimale deelname 2 personen

Niet Inbegrepen in bovenstaande arrangement:

Intercontinentale vluchten Amsterdam of luchthaven naar keuze / Luwang Prabang en
Siem Rep naar Amsterdam/luchthaven naar keuze
Binnenlandse vlucht Luwang Prabang naar Hanoi (dagprijs)
Binnenlandse vlucht Hanoi naar Hue (dagprijs)
Binnenlandse vlucht Danang naar Ho Chi Min (dagprijs)
Binnenlandse vlucht Ho Chi Min naar Siem Rep (dagprijs)
Calamiteitenfonds éénmalig € 2,50
Bijdrage G.G.T.O. € 9,- p.p.
Reserveringskosten éénmalig € 25,-
Diverse verzekeringen
Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

22 dagen de 3 parels van zuid–oost Azië Klassiek Laos, Vietnam en Cambodja.

Dag tot dag beschrijving

Dag 01: Amsterdam / Brussel Luang Phrabang ( laos)

Vertrek vanaf Brussel of Amsterdam richting Luang Phrabang in Laos

Dag 02: Aankomst in Luang Phrabang (Laos)

Aankomst in Luang Prabang, u wordt opgewacht door uw chauffeur voor transfer naar het hotel. Na het inchecken gaat u met uw gids naar Luang Prabang. Luang Prabang is misschien wel de meest traditionele stad in Zuidoost-Azië. De rust en charme van deze stad met zijn prachtige natuur en culturele bezienswaardigheden maken het een van de mooiste plekken om te bezoeken in Laos. Na een korte rustpauze bezoeken we de indrukwekkende stoepa van Wat Visoun en het heiligdom van Wat Aham, Wat Mai. Vervolgens wandelt u naar de top van de berg Phousi om de heilige stoepa te bezichtigen. U maakt een prachtige zonsondergang mee met uitzicht over de stad en de rivier de Mekong. Aansluitend bezoekt u de avondmarkt, waar u een mooie selectie handgemaakte stoffen kunt vinden. De stoffen worden gemaakt door de bergstammen en de lokale bevolking rond Luang Prabang. Overnachting in My Lao Home Hotel, Deluxe kamer.

Dag 03: Luang Phrabang privétour (B)

Vandaag maakt u een begeleide wandeling naar de oudste tempel van de stad, de Wat Sene-tempel. Ook bezoekt u Wat Xiengthong tempel, met zijn daken tot vlak boven de grond. Deze tempel vertegenwoordigt de klassieke Laotiaanse architectuur. ‘s Middags maakt u een cruise op de Mekong rivier. Vanaf het water heeft u een adembenemend uitzicht over het vredige landschap. U verkent de mysterieuze Pak Ou-grotten. Deze, met elkaar verbonden, grotten zijn gevuld met duizenden Boeddhabeelden, achtergelaten door toegewijde pelgrims. Onderweg bezoekt u het dorp Ban Xanghai, waar de lokale rijstwijn wordt geproduceerd. Op de terugweg nemen we een andere route door het dorp Ban Hanom, bekend om het handweven. Overnachting in My Lao Home Hotel, Deluxe kamer.

Dag 04: Luang Phrabang – Hanoi (B)

Na het ontbijt bezoeken bezoekt u het Nationaal Museum in het voormalig Koninklijk Paleis. Hier ziet u een verzameling kunstwerken die de Laotiaanse cultuur goed weergeven. Het Nationaal Museum en de Centrale Markt zijn zeer interessante bezienswaardigheden. Na de excursie heeft tijd ter vrije besteding. In de middag ontmoet u uw chauffeur voor de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Hanoi, Vietnam.
Bij aankomst op Hanoi Noi Bai Airport zal uw chauffeur u ontmoeten en u naar uw hotel brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Hanoi Boutique Hotel, Deluxe kamer.

Dag 05: Hanoi dagtour – Lao Cai (B)

’s Morgens wordt u opgehaald door uw chauffeur. Begin de tour met een bezoek aan het Ho Chi Minh Mausoleum en Museum. Geniet van de architectonische en historische aspecten van Uncle Ho’s laatste rustpaleis. Vlak ernaast ziet u het oude woonhuis van Ho Chi Minh. Het huis is gebouwd op palen. Aan de ene kant van het Mausoleum ligt de One Pillar Pagoda, gebouwd door King Ly Thai To in 1049. Deze pagode is een belangrijk symbool voor de inwoners van Hanoi. Vervolgens bezoekt u de Literatuurtempel en Quoc Tu Giam – de eerste universiteit van Vietnam, gebouwd in 1070.
De overgebleven architectuur even u een goed beeld van het oude Vietnam. Na de lunch vervolgen we onze weg naar het museum van Volkenkunde. Tot slot gaat u naar het Hoan Kiem-meer om de vredige omgeving te bekijken en de Ngoc Son-tempel te bezoeken.
’s Avonds haalt uw chauffeur u op voor uw transfer naar het treinstation van Hanoi. Hier begint uw nachtelijke treinreis naar Lao Cai.Overnachting in Fanxipan Express Trein, Deluxe Cabin (4 slaapplaatsen / hut – gedeeld).

Dag 06: Aankomst Lao Cai – Sapa – Y Linh Ho – Lao Chai – Ta Van (B)

U wordt verwelkomd door de chauffeur en vervolgens per bus overgebracht naar Sapa. De busrit naar Sa Pa geeft u een adembenemend zicht op de indrukwekkende rijstterrassen. Na het ontbijt gaan we wandelend (12 km) naar de dorpen Y Linh Ho en Lao Chai, daar bezoekt u de etnische minderheid van H’mong. De wandelroute is enigszins uitdagend daar u balanceert op de rijstterrassen en smalle bergpaden. Door de dichte vegetatie bereikt u een vredig dorp op de berghelling van Hoang Lien. Bij een lokale beek geniet u van een picknick lunch. Na de lunch wandelt u naar het Ta Van-dorp van de Dzay, daar dineer u bij de lokale bevolking. Overnachting in Tavan Family Homestay

Dag 07: Tavan – Giang Ta Chai – Ban Ho (B)

Na het ontbijt vervolgt u de wandeltocht over paden, langs rijstterrassen naar en de dorpen van de bergstammen, de Dzays, de Dzaos, de Hmongs, de Tays. Na een picknicklunch gaat u verder gaat naar het dorp Ban Ho. Tijdens de wandeling naar beneden openbaart zich een groene vallei waar de Tay stam leeft. Diner en overnachting bij de Tay bergstam familie.

Dag 08: Ban Ho – Thanh Phu – Su Pan – Sapa (B)

Na het ontbijt begint u aan de wandeling door adembenemende landschappen. U geniet van een wandeling van 2 km naar een zeer mooie waterval die door de Fransen tijdens de koloniale tijd in Vietnam werd ontdekt en “de Lavie” werd genoemd. Na een verfrissende duik en een picknick lunch wandelt u door naar de hoofdweg. Daar wordt u opgewacht door uw chauffeur om met de jeep terug te keren naar Sapa. U dineert en overnacht in een hotel in Sapa.

Dag 09: Sapa – Cat Cat – Hanoi (B)

Na het ontbijt wandelt u naar de Cat Cat- en Sin Chai-dorpen van de Black H’Mong-stam. U ontspant aan de voet van de prachtige waterval. Tevens ziet u het overblijfsel van een waterkrachtcentrale die tijdens de koloniale tijd in Vietnam door de Fransen is gebouwd. Na een picknicklunch wandelt u naar Sin Chai, het dorp aan de voet van de Fansipan-berg, ‘het dak van Vietnam en Indochina’. Hier geniet u van de adembenemende landschappen voordat u terugkeert naar Sapa. Om 16.00 uur brengt de pendelbus u terug naar Ha Noi. U wordt afgezet bij het Hoan Kiem-meer en loopt binnen een paar minuten naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Hanoi Boutique Hotel, Deluxe kamer.

Dag 10: Hanoi – Bai Tu Long Bay (B)

De shuttlebus haalt u op bij het hotel voor de transfer naar de haven van Hon Gai, Ha Long City. U gaat aan boord van de Tonkin Cruise Boot. U vaart door Baaitu Long Bay en na de lunch bezoekt u Thien Canh Son grot. U kunt per kajak de lagunes verkennen, zwemmen of ontspannen aan het strand in Cap La. De cruise vervolgt zich naar het Cong Dong-Cong Do-gebied om te overnachten. ’s Avonds geniet u van een barbecuediner. De avond is ter vrije besteding. Overnachting in Garden Bay Luxury Cruise, Deluxe Cabin.

Dag 11: Bai Tu Long Bay – Hanoi – Hue (B)

’s Morgens op tijd op voor de Taichi-oefeningen. Na het ontbijt gaat u, met een bamboeboot, het vissersdorp Vung Vieng bezoeken. Hier ontdekt u het dagelijks leven van de vissersgemeenschap. Weer terug op de boot kunt u ontspannen op het zonnedek. Tijdens de lunch nog een laatste blik op het landschap van de Ha Long-baai terwijl de boot terugvaart. De shuttlebus verzorgt uw transfer terug naar Hanoi.

Terug in Hanoi ontmoet u uw chauffeur voor de transfer naar Hanoi Airport voor de vlucht naar Hue.
Bij aankomst op Hue Airport ontmoet u uw chauffeur voor uw transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Duy Tan Hotel, Superior kamer.

Dag 12: Hue – Dag tour Verboden Purple City (B)

Na het ontbijt Ontmoet u uw gids voor de tour door de stad. U maakt een draakboottocht naar de Thien Mu-pagode, de oudste pagode in de stad Hue. Vervolgens bezoekt u het keizerlijke citadel, het huis van de laatste koninklijke dynastie van Vietnam, de Nguyen-dynastie. Een collectie ornamenten uit de Nguyen-dynastie vindt u in het Hue Royal Antiques Museum. Aan het einde van de ochtend gaat u naar de Dong Ba Markt om het dagelijkse leven van de lokale bevolking te zien.
Na de lunch bezoekt u de Khai Dinh King’s Tombe, een mix van westerse en oosterse architectuur. Ook bezoekt u de Minh Mang King’s Tombe, een indrukwekkende architectonische constructie. U sluit de dag af in het Conical Hat Village (de specifieke Vietnamese strohoed) en Insense Stick Making Village (de wierook stokjes). Overnachting in Duy Tan Hotel, Superior kamer.

Dag 13: Hue – Danang – Hoi An (B)

Na het ontbijt ontmoet u uw chauffeur om naar Hoi An te vertrekken. De reis gaat via de National Highway 1 langs spectaculaire stukken, zoals de adembenemende Hai Van Pass. De pas, die ooit de grens vormde tussen de koninkrijken Đại Việt en Champa, vormt ook een grens tussen de klimaten van Noord- en Zuid-Vietnam. De Hai Van Pass is, met zijn 20 km, de hoogste en langste pas in Vietnam.
Bij aankomst in Da Nang bezoekt u het Museum van Cham Sculpture, geopend in 1915. Vervolgens verkent u de dorpen rond de Marble Mountains. Hier werken ambachtslieden werken aan hun producten van marmer / graniet. Een goede gelegenheid om een mooi souvenir te kopen.
Na aankomst in Hoi An, begint u aan een wandeltocht door dit charmante stadje met honderden historische huizen, gemeentehuizen, pagodes en andere gebouwen. De gebouwen en de straten weerspiegelen de inheemse en buitenlandse invloeden. Het is een uniek erfgoed en een multiculturele bezienswaardigheid. Er is genoeg te zien in deze prachtige stad, zoals de Japanese brug, het pottenbakken museum, het 200 jaar oude Tan Ky House, de Chua Ong Pagode en de levendige lokale markt. U bezoekt allen tijdens deze wandeltocht. Overnachting in Pho Hoi Riverside Resort, Superior kamer.

Dag 14: Hoi An – My Son Sanctuary (B)

U wordt opgehaald door uw chauffeur en vertrekt van de oude stad Hoi An naar My Son, het heilige land. Hier ontdekt u de schoonheid van de overblijfselen avn het Champa koninkrijk. Naar de tour wordt u teruggebracht naar uw hotel, de rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Pho Hoi Riverside Resort, Superior kamer.

Dag 15: Hoi An – Saigon (B)

Vanmorgen wordt u opgehaald door uw chauffeur voor de transfer naar de luchthaven van Danang voor uw vlucht naar Saigon. Bij aankomst in Saigon wordt u ontvangen door uw chauffeur en start uw stadstour door Saigon.U ervaart het lokale leven in het bruisende Ho Chi Minh City. Uw gids vertelt over de Vietnamese en Chinese gemeenschappen terwijl u naar Cho Lon reist, een van ‘s werelds grootste en oudste Chinatowns. U begint met een bezoek aan de iconische Binh Tay-markt, beroemd om zijn wirwar van eetkraampjes en grootse Chinees-Franse architectuur. Vervolgens bezoekt u de Binh Tay-markt en Thien Hau, een 150 jaar oude Chinese tempel.
Na de lunch bezichtigt u Jade Emperor Pagode, een van de meest spectaculaire tempels in HCMC. De Pagode is gevuld met beelden van goden en helden. U vervolgt de tour naar het paleis der Hereniging, de voormalige residentie van de presidenten van Zuid-Vietnam vóór 1975. Vervolgens bezoekt u twee iconische monumenten, de Notre Dame en het Centrale Postkantoor, gebouwd tussen 1877 en 1883 door de beroemde ontwerper Gustav Eiffel. U sluit af bij het oorlogs museum, die voornamelijk de Amerikaanse fase van de oorlog in Vietnam tentoonstelt. Overnachting in Prague Saigon Hotel, Superior kamer.

Dag 16: Saigon – Cao Dai-tempel & Cu Chi-tunnels (B)

De Great Holy Sight Temple, gebouwd in 1926, wordt beschouwd als een van de opvallendste bouwwerken van Zuidoost-Azië. Het is het hoofdkantoor van de unieke Cao Dai-sekte, een religie bestaande uit een mix van boeddhisme, christendom en confucianisme. Boven de ingang is het alziende heilige oog, het symbool van de sekte. U maakt een middagceremonie mee en bent getuige van de dagelijkse mis die wordt gehouden door de Cao Dai-volgers.Na de lunch gaat u verder naar de Cu Chi. Hier verstopte de Viet Cong zich tijdens de oorlog. Het netwerk van meer dan 200 km aan tunnels werd legendarisch toen ze een cruciale rol speelden in de oorlog. De tunnels functioneerden als ondergrondse steden met talrijke valluiken, speciaal gebouwde woonruimtes, opslagfaciliteiten, wapenfabrieken, veldhospitalen, commandocentra en keukens. Er zijn genoeg bewijzen van de hevige strijd die hier plaatsvond in de jaren zestig, toen Cu Chi een “vrije doelzone” was. Overnachting in Prague Saigon Hotel, Superior kamer.

Dag 17: Saigon – Mekong My Tho ontdekkingstour (B)

Vandaag gaat u via de National Highway 1, door prachtige rijstvelden, naar de landelijke wijk Trung Luong. Bij aankomst in My Tho bezoekt u de Vinh Trang-pagode. Vervolgens gaat u, per motorboot via het natuurlijke kanaal van Bao Dinh, My Tho-stad binnen. U maakt een cruise op de Tien-rivier om de vier prachtige eilanden te zien die bekend staan als de eilanden Dragon, Unicorn, Phoenix en Tortoise. Na de lunch bezoekt u de Coconut Candy Mill. U maakt een roeiboottocht door het kanaal op een sampan. Geniet van seizoensgebonden fruit- en honingthee tijdens Zuid-Vietnamese volksmuziek, uitgevoerd door de lokale bevolking. Met de bus keert u terug naar HCMC. Overnachting in Prague Saigon Hotel, Superior kamer.

Dag 18: Saigon – Siem Reap (B)

Uw chauffeur haalt u op voor de transfer naar de luchthaven van Saigon voor uw vlucht naar Siem Reap, Cambodja. Na aankomst wordt u ontvangen door uw chauffeur voor de transfer naar uw hotel. U heeft de middag ter vrij besteding.’s Avonds haalt uw chauffeur u op voor een diner en de traditionele Apsara dansshow. Overnachting in Angkor Panoramic Boutique Hotel, Superior kamer.

Dag 19: Siem Reap – Angkor Tour (B)

U bezoekt de zuidelijke poort van Angkor Thom, de Bayon-tempel en het olifanten terras, dat vroeger de basis vormde voor de grote audiëntiezaal van de koning. Tevens bezoekt u het terras van Leper King, men veronderstelt dat hier de koninklijke ceremonies plaatsvonden.

In de middag bezoekt u Angkor Wat. Maak een wandeling op de Bakheng-heuvel voor een indrukwekkend uitzicht op Angkor Wat, Western Baray en de zonsondergang. Overnachting in Angkor Panoramic Boutique Hotel, Superior kamer.

Dag 20: Siem Reap – Banteay Srei & Banteay Samre per boot naar Tonle Sap Lake (B)

U bezoekt de beroemde tempels van Banteay Srei, ook “Citadel of Women” genoemd. Men beweert dat de reliëfs op deze unieke roze zandstenen tempel zo delicaat zijn dat het alleen door de hand van een vrouw kan zijn gemaakt. Tevens bezichtigt u de Banteay Samre-tempel. ‘s Middags maakt u een boottocht op het Tonle Sap-meer. Dit grote meer is een van de geografische wereldwonderen. De buitengewone biologische diversiteit en hydrologie maken het een ecologisch wereldwonder. Overnachting in Angkor Panoramic Boutique Hotel, Superior kamer.

Dag 21: vertrek uit Siem Reap (B)

Uw chauffeur haalt u op voor uw transfer naar de luchthaven van Siem Reap voor uw vlucht naar de volgende bestemming.

Dag 22: Amsterdam / Brussel

Aankomst Amsterdam of Brussel en einde van een fantastische reis.