21 dagen aanbieding Vietnam

Tourcode VIET100
minimale deelname van 12 personen

Ontdek Vietnam tijdens deze groepsrondreis bij PTTravelservice.

Proef de Vietnamese keuken, vaar door Halong Bay en wandel door de Sapa. Wij bieden u een onvergetelijke en ontspannen reis aan, waar u optimaal geniet van dit Zuid-Aziatische land. U slaapt in goede middenklasse hotels, reist over de minder bereisde paden en ontdekt het authentieke Vietnam.

Lange afstanden worden in Vietnam vaak met een nachttrein afgelegd. Wij hebben gekozen voor een binnenlandse vluchten, zodat u niet alleen efficiënter en met meer gemak reist, maar ook meer van dit prachtige land kunt zien. Kijkt u bij onze groeps -rondreizen ook naar onze individuele reizen of stel samen met ons uw ideale privéreis op maat samen.

 • 27-jan-21
 • € 1.799,00
 • 31-mrt-21
 • € 1.799,00
 • 28-apr-21
 • € 1.799,00
 • 2-jun-21
 • € 1.699,00
 • 28-juli-21
 • € 2.199,00
 • 29-sept-21
 • € 1.799,00
 • 10-nov-21
 • € 1.699,00
 • 17-jan-22
 • € 1.799,00
 • 28-feb-22
 • € 1.799,00
 • toeslag 1PK
 • € 415,00

Inbegrepen in bovenstaande arrangement:

Intercontinentale vluchten van Amsterdam/Brussel naar Hanoi en van Saigon naar Amsterdam/Brussel
Binnenlandse vlucht Danang naar Ho Chi Min
Treintickets
Hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
Maaltijden zoals beschreven in het programma (B/L/D)
B = Breakfast L = Lunch D = Diner
Transfers en tours met Engels sprekende gids
servicekosten, toeristenbelasting en administratiekosten
Luchthavenbelasting Schiphol
Veiligheidstoeslag Schiphol
Brandstoftoeslag luchtvaartmaatschappij
Vertrek belasting Vietnam
Water tijdens tour

VOORWAARDEN:

Minimale deelname 12 personen

Niet Inbegrepen in bovenstaande arrangement:

Reserveringskosten éénmalig € 25,00
Calamiteitenfonds éénmalig € 2,50
Bijdrage G.G.T.O. éénmalig € 15,00
Diverse verzekeringen
Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
Vertrek vanaf Brussel toeslag € 45,00

21 dagen aanbieding Vietnam

Dag tot dag beschrijving

Dag 01: Amsterdam / Brussel – Hanoi

U vliegt vandaag van Amsterdam richting Hanoi in Vietnam

Dag 02: Aankomst Hanoi Vietnam

Bij aankomst in Hanoi Noi Bai Airport ontmoet u uw chauffeur die de transfer naar het hotel verzorgt. U heeft de dag ter vrije besteding en overnacht in Hanoi Boutique Hotel, Deluxe Room.

Dag 03: Sightseeing Tour Hanoi (B / L / D)

De tour begint met een bezoek aan de presidentiële Ho Chi Minh Mausoleum en verblijf. Ook bezoeken we de beroemde One Pillar Pagoda. Na dit bezoek gaan we naar het Museum van Volkenkunde, dit is een interessant museum waar u de verschillende klederdrachten van de verschillende minderheden van Vietnam kan zien. Tevens kan u hier full-size replica’s van hun huizen en gebouwen zien. Na de lunch gaan we naar de Tempel van de Literatuur, eerste universiteit van Vietnam die werd gebouwd in 1070. We maken ook een wandeling door het “Old Quarter” en bekijken een unieke “water puppet” show. Diner in een lokaal restaurant en overnachting in Hanoi Boutique Hotel, Deluxe Room

Dag 04: Hanoi – Lao Cai (B)

Overdag ter vrije besteding. In de avond wordt u opgehaald door uw chauffeur. Hij brengt u naar het treinstation voor uw reis, per nachttrein, naar Lao Cai. U overnacht in Fanxipan Express Train, Deluxe Cabin (4 slaapplaatsen / cabin – shared).

Dag 05: Lao Cai Aankomst – Sapa – bergstammen (B / L / D)

Bij aankomst Lao Cai Station ontmoet u uw chauffeur voor uw transfer naar Sapa. Na een heerlijk en ontspannen ontbijt in het restaurant maakt u zich op voor een trekking tour. De trekking tour begint met Lao Chai Village – Home of Black H’mong minority. De tour wordt voortgezet naar Muong Hoa Valley met veel prachtige landschappen langs de rivier. Lunch in een lokaal restaurant. Vervolgens bereikt u het Ta Van dorp voor een verblijf bij een lokale familie. Hier kunt u deelnemen aan onze kookles. Na het diner heeft u tijd vrij ter besteding. Overnachting Tavan Family Homestay

Dag 06: Tavan – Giang Ta Chai – Sapa – Panhou Village (B/L/D)

Na het ontbijt begint u aan een trekking tour door een bamboebos naar Giang Ta Chai – Huis van de rode Dzao stam. Na de lunch bent u getuige van het dagelijks leven van de deze lokale mensen. Wandelende steekt u de Cau May (Rattan Brug) over om vervolgens terug ta gaan naar Sa Pa Town, per auto. Vervolgens regelt uw chauffeur uw transfer naar Ha Giang. De rest van de dag heeft u ter vrije beschikking. Overnachting in Panhou Village.

Dag 07: Panhou Village – Nam Dam Dzao Village – Ha Giang City (B / L)

Na het ontbijt wordt u naar Ha Giang City gebracht. Onderweg bezoekt u Dzao Village in Nam Dam. We maken een mooie trekking tocht naar het Dzao dorp en u kunt genieten van een adembenemend landschap met terras velden, palmbomen en de lokale mensen die werken op de boerderij. U gebruikt de lunch in het dorp. In de middag gaan verder naar Ha Giang City voor de overnachting in Truong Xuan Resort, Deluxe River View.

Dag 08: Yen Minh – Dong Van Plateau – H’Mong House – Ma Pi Leng Pass – Meo Vac (B / L / D)

Na het ontbijt vertrekken we naar Meo Vac en oonderweg bezoeken we Yen Minh dennenbos. Vervolgens bezichtigen we Dong Van Plateau en het huis van Vuong Chi Sinh’s, een grootgrond bezitter van het H’Mong bergvolk. Daarna bezoeken we het dorp Lo Lo Village en zijn we getuige van het traditionele leven. We vervolgen de weg naar Meo Vac via de Ma Pi Leng pas. Bij aankomst in de namiddag ziet u een prachtige zonsondergang. U overnacht in Meo Vac Clay House.

Dag 09: Meo Vac – Ba Be Lake (B)

Na het ontbijt brengen we u naar Ba Be Lake. Indien op zondag, brengt u een bezoek aan de Meo Vac markt. Zo niet, dan gaan we naar Ba Be Lake via Bao Lac, Tinh Tuc – Nguyen Binh. U overnacht in Cho Gia, Ba Be Legend Villa, Superior Kamer.

Dag 10: Ba Be Lake – Hanoi (B / L)

We gaan naar Ba Be Park, maken een boottocht op Nang rivier en verkennen de Vuong grot, Ba Be rivier, Dau Dang waterval en Pac Ngoi dorp, de thuisbasis van het Tay volk. Na de lunch rijden we via Thai Nguyen Stad en het museum voor Volkenkunde terug naar Hanoi. Overnachting in Hanoi Boutique Hotel, Deluxe kamer

Dag 11: Hanoi – Bai Tu Long Bay (B / L / D)

Hotel pick-up met de shuttle bus voor vertrek naar de Hon Gai Haven, Ha Long City. Daar stap u op de Tonkin Cruise Boat. Geniet van uw welkomstdrankje en verken uw cabine. Varend over BaiTu Long Bay geniet u van een heerlijke lunch. U bezoekt de Thien Canh Son Cave. U kunt in sommige lagunes kajakken en zwemmen of ontspannen op het strand van Cap La terwijl het ship vaart naar het Cong Dong-Cong Do gebied om anker te gaan voor de overnachting. ’s Avonds geniet u van een BBQ diner op het zonnedek of in het restaurant. Na het diner kunt zich vermaken met o.a. bordspellen, inktvis vissen, gitaar spelen, films kijken en karaoke. Of u neemt een drankje in de luxe Sky Bar. Overnachting op Garden Bay Luxury Cruise, Deluxe Cabin

Dag 12: Bai Tu Long Bay – Hanoi – Hue (B/L)

U start de dag vroeg met Taichi oefeningen. Na het ontbijt bezoekt u, per bamboe boot, Vung Vieng om het dagelijks leven van deze vissers gemeenschap te ontdekken. Terug op het cruise schip kunt u ontspannen op het zonnedek. Tijdens de lunch geniet u van de landschappen van Ha Long Bay terwijl het schip terug vaart naar de wal. Terug aan wal staat de shuttle bus voor u klaar voor uw transfer naar Hanoi.
‘s Avonds ontmoet u uw chauffeur voor uw transfer naar Hanoi treinstation. Hier begint uw reis naar Hue, per nachttrein. Overnachting aan SE3, Soft Sleeper (4 slaapplaatsen / gemeenschappelijk)

Dag 13: Hue Aankomst – Hele dag Sightseeing (B / L)

Bij aankomst op Hue Station en na een vroeg ontbijt, ontmoet u uw gids voor een dag sightseeining in en rondom Hue. U begint bij de Verboden Purperen Stad, gebouwd onder keizer Gia Long’s regime in de 19e eeuw. Het is gesitueerd in Citadel van Hue, welke zwaar beschadigd raakte tijdens het Tet-offensief van 1968. Hue was de hoofdstad van het verenigde Vietnam in 1802. Buiten dat was Hue ook het politieke, culturele en religieuze religieuze centrum onder de Nguyen dynastie tot 1945. Hue werd uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage in 1993. Na de lunch in een lokaal restaurant gaan we aan boord van een drakenboot voor een aangename boottocht op de Perfume River. We bezoeken de karakteristieke Thien Mu Pagoda. Vervolgens brengt u een bezoek aan de graven van de keizer Tu Duc en Khai Dinh. Tu Duc was Vietnam’s vierde keizer en leefde van 1829 tot 1883. Tijdens zijn bewind verloor Vietnam haar onafhankelijkheid aan Frankrijk. Khai Dinh was Keizer van 1916 tot 1925. Zijn graftombe is een mix van traditionele Vietnamese stijl met moderne invloeden. De tombe is bijna volledig gemaakt van Beton bevat vele Europese details. Overnachting in Duy Tan Hue Hotel, Deluxe Room.

Dag 14: Hue – Danang – Hoi An Old Town wandeltour (B/L)

Na het ontbijt vertrekken we naar Hoi An. De reis gaat via de National Highway 1, door een spectaculaire omgeving zoals onder meer Hai Van Pass. De pas vormde ooit de grens tussen de koninkrijken van Đại Việt en Champa. Behalve dat vormt het ook de grens tussen de verschillende klimaten van noord en zuid Vietnam. De Hai Van Pass is, met 20 kilometer, de hoogste en langste pass in Vietnam.

Na aankomst in Da Nang, brengen we een bezoek aan het Museum van Cham Sculpture, geopend in 1915. Tevens bezoeken we de dorpjes rond de Marble Mountains. Hier ontmoet u ambachtslieden die prachtige items maken van marmer / graniet. Een perfecte gelegenheid om een mooi souvenir te kopen. Na aankomst in Hoi An maken we een wandeling door deze charmante historische stad. De gebouwen en de straten weerspiegelen de inheemse en buitenlandse invloeden. Er is genoeg te zien in deze prachtige stad, zoals de Japanse brug, het Aardewerk Museum, het 200 jaar oude Tan Ky House, Chua Ong Pagode en de levendige lokale markt. U alle prachtige sites zien tijdens deze wandeling. Overnachting in Pho Hoi Riverside Resort, Superior Kamer.

Dag 15: Hoi An – My Son Sanctuary (B)

Na het ontbijt vertrekt u naar het werelderfgoed ‘My Son Sanctuary’. Vele eeuwen geleden werden deze opmerkelijk torens gebouwd door de Cham bouwers. Dit heiligdom bestaat uit een cluster van hindoetempels, gebouwd tussen de 4e en de 14e eeuw na Christus door de koningen van Champa. De tempels zijn gewijd aan de verering van de god Shiva, lokaal ook bekend als “Bhadresvara”. In 1937 zijn Franse wetenschappers begonnen met het restaureren van de tempels. Echter, tijdens de oorlog van Vietnam is de tempel opnieuw beschadigd. De middag en avond is ter vrije besteding, overnachting in Pho Hoi Riverside Resort, Superior Kamer.

Dag 16: Hoi An – Saigon Sightseeing (B / L)

U wordt opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Danang voor uw vlucht naar Saigon. Aangekomen in Saigon wordt u ontvangen door uw chauffeur voor de stadstour door het centrum.

Aanschouw het lokale leven in het bruisende Ho Chi Minh City. te ervaren. Uw gids zal u alles vertellen over de Vietnamese en Chinese gemeenschappen van Cho Lon, een van ‘s werelds grootste en oudste Chinatowns. U bezoekt de iconische Binh Tay Markt, beroemd om zijn wirwar van eetkraampjes en Sino-Franse architectuur. Tevens gaan we Thien Hau, een 150 jaar oude Chinese Tempel, bekijken. Na de lunch, brengt u een bezoek aan de Jade Emperor Pagoda, een van de meest spectaculaire tempels in HCMC. De tempel is gevuld met beelden van god en groteske helden. We vervolgen naar Reunification Palace, de voormalige residentie van de presidenten van Zuid-Vietnam vóór 1975. Ook bezoekt u twee iconische architectonische monumenten; de Notre Dame en het Central Post Office, gebouwd tussen 1877 en 1883 door Gustav Eiffel. We sluiten af bij het Oorlog Museum, waar u inzicht krijgt in de Amerikaanse fase van de oorlog met Vietnam. Overnachting in Park View Saigon Hotel, Deluxe City View

Dag 17: Saigon – Cu Chi Tunnels en Cao Dai Temple (B / L)

Na het ontbijt vertrekt u naar de Cu Chi tunnels, een ondergrondse stad van de Viet Cong soldaten tijdens de Vietnam oorlog. De tunnels strekken zich 250 kilometer uit van Saigon naar de Cambodjaanse grens. Op sommige plaatsen is de tunnel 3 verdiepingen diep. U ziet hier overblijfselen van een Amerikaanse tank en enkele kraters die door Amerikaanse B52-bommenwerpers zijn geslagen. Een indrukwekkende kijk in de bloedige oorlog, die naar schatting 58.000 Amerikanen en 3 miljoen Vietnamezen het leven kostte.

Na de lunch reist u verder naar Tay Ninh. Hier bezoekt het huis van de Cao Dai sekte. Een religie die wetenschappers omschrijven als een samensmelting van het boeddhisme, taoïsme, confucianisme en het christendom. Enkele prominente aanhangers zijn; Jeanne d’Arc, Victor Hugo en Winston Churchill. Gebouwd in 1941 is de tempel een explosie van kleur, met felgekleurde muren, mozaïek betegelde zuilen en veel religieuze iconen in. Vandaag de dag heeft deze religie ongeveer twee miljoen Vietnamese volgers. Kleine Cao Dai tempels zijn verspreid over het zuidelijk deel van het land. In de namiddag, gaan we terug naar uw hotel in Ho Chi Minh Stad. Overnachting in Park View Saigon Hotel, Deluxe City View.

Dag 18: Saigon – Cai Be – Vinh Long – Can Tho (B / L)

Na het ontbijt, ontmoet u uw chauffeur voor uw transfer naar Cai Be. Bij aankomst gaat u aan boord in de haven van Cai Be, waar u wordt verwelkomd met koele gastendoekjes en verse kokosnoot. U vaart over de Mekong rivier en bezoekt de Cai Be drijvende markt, de oorspronkelijke manier van de handel drijven. U bezoekt een bijen farm, boomgaarden en luistert naar traditionele muziek. U maakt de oversteek van de Mekong naar An Binh. Hier bezoekt u een steen-, en aardewerkfabriek. We vervolgen de reis naar Can Tho voor overnachting in Hau Giang Hotel, Deluxe Room

Dag 19: Can Tho – Cai Rang Floating Market – Saigon (B)

Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar Cai Rang Floating Market, de bekendste drijvende markt van de Mekong Delta. Geniet van het prachtige landschap en de bruisende activiteit van de markt. We varen door kleinere kanalen en bezoeken een fruit boomgaard. Eenmaal terug op de pier vertrekt u naar Saigon voor overnachting in Park View Saigon Hotel, Deluxe City View.

Dag 20: Saigon – Saigon – Amsterdam / Brussel (B)

Uw chauffeur haalt u op en verzorgt de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar huis.

Dag 21: Amsterdam / Brussel

Aankomst Amsterdam of Brussel en einde van een fantastische reis.