23 dagen Thailand individueel

Tourcode THAI 011
minimale deelname van 2 personen

Ontdek Thailand tijdens deze rondreis bij PT Travelservice.

Het Koninkrijk Thailand, het voormalige Siam, is een land van vele contrasten. Het overbevolkte en zeer drukke stadsleven van met name Bangkok, staat zeer in tegenstelling tot de rust van het platteland, de uitgestrekte oerwouden en de oogstrelende hagelwitte stranden. De hotels zijn schoon en het eten en de bediening is voortreffelijk. In onze rondreizen hebben wij gezocht naar een combinatie van cultuur, natuur en ontspanning. Zo geniet u o.a. van de tempels, Boeddhabeelden en paleizen in Bangkok, de prachtige natuur en historie rondom de River Kwai en het prachtige strand van de drukke, levendige badplaatsen. Ook is het mogelijk om excursies te maken naar Cambodja en Laos.

 • 1 persoon
 • 2pk
 • € 4.489,00
 • 2-3 personen
 • 2pk/3pk
 • € 2.299,00
 • 4-5 personen
 • 2pk/3pk
 • € 1.489,00
 • 6-7 personen
 • 2pk/3pk
 • € 1.199,00
 • 8-10 personen
 • 2pk/3pk
 • € 1.499,00
 • 12 personen +
 • 2pk/3pk
 • zie groepsreizen
 • toeslag 1PK*
 • 1pk
 • € 565,00
 • T/m 11 jaar bij ouders
 • op de kamer
 • op aanvraag

*Toeslag 1PK als 3e, 5e of 7e persoon

Intercontinentale vluchten liggen tussen de € 450,00 en € 800,00  per persoon in het laag seizoen.

Inbegrepen in bovenstaande arrangement:

Hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
Maaltijden zoals aangegeven 19 X Ontbijt
Vervoer in Air-conditioned bus
Treinticket Chiang Mai naar Bangkok
Alle in het programma genoemde excursies inclusief entree gelden
7% overheidsbelasting
Engelstalige gids tijdens de rondreis

VOORWAARDEN:

Minimale deelname 2 personen

Niet Inbegrepen in bovenstaande arrangement:

Intercontinentale vluchten
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Bijdrage G.G.T.O. ( garantiefonds) € 9,- per persoon
Reserveringskosten € 25,- per boeking
Diverse verzekeringen
Fooien en uitgaven van persoonlijke aard.

23 dagen Thailand

Dag tot dag beschrijving

Dag 01: Amsterdam – Brussel / Bangkok

Vandaag uw vertrek vanaf Amsterdam of Brussel richting Bangkok

Dag 02: Aankomst in Bangkok (D)

Bij aankomst op de luchthaven van Bangkok wordt ontvangen door onze lokale partner voor uw transfer naar het hotel. Overnachting in Bangkok.

Dag 03: Bangkok – Kanchanaburi (B-L )

Na het ontbijt vertrekt u naar de provincie Ratchaburi om de drijvende markt van Damnoen Saduak te bezoeken. De beroemde Damnoen Saduak markt, een kleurrijke drijvende markt vol boten en verkopers die tropisch fruit en andere lekkernijen aanbieden, ook voor souvenirs kan u hier goed terecht.

‘s Middags vervolgen we de reis naar de provincie Kanchanaburi, een prachtige groene regio. Het landschap aan de rivier herbergt haar dramatische geschiedenis, geportretteerd in de film The Bridge on the River Kwai. U bezoekt het historische park Muang Singh, de meest westelijke Khmer-tempel in Thailand. Overnachting in Kanchanaburi.

Dag 04: Kanchanaburi (B-L )

Na het ontbijt maakt u een wandeling over de originele brug over de rivier de Kwai. Vervolgens maakt u een historische rit met de Death Railway Train langs het originele houten viaduct, gebouwd door geallieerde krijgsgevangenen.
U bezoekt het JEATH War Museum en War Cemetery. Tijdens de bouw van een van de moeilijkste delen van de spoorlijn zijn veel levens verloren gegaan, in de Tweede Wereldoorlog. Overnachting in Kanchanaburi.

Dag 05: Kanchanaburi – Ayutthaya (B-L )

Na het ontbijt reist u noordwaarts naar Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van Siam. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U aanschouwt een adembenemend landschap, bezaaid met tempels. U bezoekt de Wat Yai Chaimongkol, Wat Mahathat (waar het gezicht van de Boeddha van nature uit de boom tevoorschijn komt) en Wat Phra Srisanphet. U krijgt de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de lokale bevolking. Tevens kan u een lokale delicatesse proeven; candy floss roti. Overnachting in Ayutthaya.

Dag 06: Tavan – Ayutthaya – Korat (B-L )

Na het ontbijt vervolgt u de reis naar de provincie Burirum. Hier bezoekt u Phanom Rung Historical Park of Prasat Phanom Rung, een prachtig tempelcomplex met klassieke Khmer-architectuur. Onderweg naar Korat maakt u een tussenstop in het authentieke pottenbakkersdorp Dan Kwian. Overnachting in Korat.

Dag 07: Korat – Khon Kaen (B-L )

Na het ontbijt gaat u naar het Phimai Historical Park om het stenen kasteel te bezoeken. De gerestaureerde Khmer-tempel in Phimai is een van de meest indrukwekkende historische plekken van Thailand. De archeologische opgravingen in Ban Prasat hebben een schat aan oude voorwerpen en skeletten van tot 3000 jaar geleden blootgelegd. Tevens maakt u een wandeling door de grootste banyanboom van Thailand. Onderweg naar Khon Kaen maakt u nog een tussenstop in Baan Channabot, bekend om de prachtige Thaise zijde. Overnachting in Khon Kaen.

Dag 08: Khon Kaen – Phitsanulok (B-D )

Na het ontbijt vervolgt u uw reis verder naar het noorden. Onderweg krijgt u de gelegenheid om te zien en te ervaren hoe de Thaise bevolking leeft. Overnachting in Phitsanuloke.

Dag 09: Phitsanulok – Lampang (B-L)

Na het ontbijt bezoekt u Wat Mahathat, met het mooiste Boeddhabeeld van Thailand, Phra Puttachinnarat. U gaat verder naar het Ja Thawee Folk Museum, het folklore museum en een fabriek waar originele Boeddhabeelden worden gemaakt.

U bezoekt Sukhothai, de eerste hoofdstad van Thailand (1257-1379). Het historische park van Sukhothai is goed te bezichtigen per fiets. Het was ooit een ommuurde stad omringd door een gracht en is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Het park bevat bijna 200 overgebleven chedi’s in opmerkelijke staat. U vervolgt de reis naar Lampang. Overnachting in Lampang.

Dag 10: Lampang – Chiang Rai (B-L )

Na het ontbijt bezoekt u Wat Phra Kaew Don Tao, de Temple of Significance in Lampang. Vervolgens gaan we noordwaarts naar Chiang Rai. Daar bezoekt u Wat Rongkhun (Witte Kapel), een unieke tempel, ontworpen door de meest vooraanstaande kunstenaar van Thailand, de heer Chalermchai Kositpipat. Overnachting in Chiang Rai.

Dag 11: Chiang Rai (B-D )

Na het ontbijt u naar Mae Sai – de grens tussen Thailand en Myanmar. U bezoekt de Gouden Driehoek; bekend om haar prachtige landschappen. Vanuit dit punt ziet u de drie buurlanden; Thailand, Myanmar en Laos. U maakt een interessante boottocht rond de machtige Mae Khong-rivier. Daarna keert u terug naar Chiang Rai. Overnachting in Chiang Rai.

Dag 12: Chiang Rai – Chiang Mai (B-L )

Na het ontbijt vertrekt u naar Mae Chan, 40 km verderop. U maakt een bergtocht om de Yao & Akha Bergstamdorpen te bezoeken. U vervolgt uw reis door het prachtige berglandschap naar de Santi Kiri KMT Yunan, een Chinese vluchtelingennederzetting. Hier vindt u theeplantages en een coöperatieve winkel waar zelfgemaakte wijnen, medische kruiden en andere lokaal geteelde producten worden verkocht. Overnachting in Chiang Mai.

Dag 13: Chiang Mai (B-D )

Na het ontbijt begint uw dag in Chiang Mai met een rit naar de bergtempel Wat Phra That Doi Suthep; de beroemdste bezienswaardigheid in Chiang Mai, 1.676 meter boven de stad. U beklimt de trap, welke is versierd met imposant ogende naga’s, mythische Thaise watergeesten. Bovenaan bezichtigt de prachtige gouden pagode. Het geluid van tempelklokken vult de lucht en het uitzicht over de stad is een onweerstaanbaar fotomoment.
Vervolgens bezoekt u fabrieken die verschillende soorten kwaliteitsambachten produceren en verkopen. Het productieproces is doorgegeven van generatie op generatie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de typisch Thaise paraplu, (gelakt) houtsnijwerk, zijde en sieraden (edelstenen). Overnachting in Chiang Mai.

Dag 14: Chiang Mai (B )

Dag ter vrije besteding. Overnachting in Chiang Mai.

Dag 15: Chiang Mai – Nachttrein naar Bangkok (B-D )

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding tot de avond. Dan wordt u opgehaald voor uw transfer naar het treinstation van Chiang Mai en stapt u op de nachttrein naar Bangkok. Overnachting in de trein (2e klasse met airconditioning).

Dag 16: Bangkok (-)

Vroeg in de ochtend arriveert u in Bangkok. Op eigen gelegenheid gaat u naar het hotel waar u vanaf 14.00 uur kunt inchecken. Deze dag is ter vrije besteding. Overnachting in Bangkok.

Dag 17: Bangkok (B)

Na het ontbijt bezoekt u Wat Trimit. Deze prachtige tempel herbergt het buitengewone, 700 jaar oude, gouden Boeddhabeeld. Een zittende Boeddha gemaakt van 3,5 ton goud. Vervolgens bezoekt u de boeddhistische tempels in Wat Po, met haar kleurrijke liggende Boeddha en de boeddhistische relikwieën (Chedis) van de koningen. Overnachting in Bangkok.

Dag 18: Bangkok – Hua Hin (B-L)

Na het ontbijt vertrekt u naar Hua Hin. U bezoekt Phara Nakhonkhiri, het prachtige zomerpaleis van koning Rama IV. Deze locatie diende ook als setting voor de beroemde film “The King and I”. U bezichtigd het paleismuseum en bewondert het spectaculaire uitzicht vanaf het observatorium. Overnachting in Hua Hin.

Dag 18: 19-20-21: Hua Hin (B)

Na het ontbijt zijn deze dagen ter vrije besteding.

Dag 18: Hua Hin – Bangkok / Amsterdam – Brussel (B)

Na het ontbijt wordt u opgewacht door uw chauffeur voor de transfer naar Bangkok International Airport voor uw terugvlucht naar Amsterdam of Brussel.

Dag 23: Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis.