4 Dagen citybreak betoverend Warschau geheel verzorgd

Tourcode POL 004
minimale deelname van 30 personen

Ontdek de ‘Feniks-stad’ tijdens een vakantie Warschau. De hoofdstad van Polen heeft een unieke geschiedenis. Bewandel de Koninklijke route en ontdek het zelf! Tijdens deze stedentrip struikelt u over bijzondere bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld het majestueuze Paleis Wilanów. Aanschouw het monument ‘Helden van het Getto’ of bewonder de futuristische architectuur. 

pastedGraphic.png

Tijdens een vakantie Warschau voelt het alsof u door een eeuwenoud decor wandelt. Niets is minder waar! De hoofdstad van Polen werd na de Tweede Wereldoorlog namelijk volledig heropgebouwd. Niet vreemd dus dat Warschau ook wel de ‘Feniks-stad’ wordt genoemd. Volg bijvoorbeeld de ‘Koninklijke Route’ die begint bij het slotplein ‘Plac Zamkowy’. Op dit plein treft u het Koninklijke Paleis. Bewonder hier de rood-gouden troonzaal en de indrukwekkende balzaal. Spiegels en kroonluchters schitteren u tegemoet. Voor een tussendoortje geniet u daarna langs het plein van Poolse bietensoep: ofwel Barzscz. Met volle maag vervolgt u de route naar Paleis Wilanów, op 20 minuten lopen van het hotel van Kras. Dit barokke zomerpaleis wordt ook wel het ‘Poolse Versailles’ genoemd. Geliefd is vooral het omliggende paleistuin. Dwaal hier door het labyrint van heggen en bewonder alle geuren en kleuren van de rozentuinen.

Een vakantie Warschau laat u kennismaken met de stad van twee gezichten. Het oude gedeelte wordt het ‘Wonder van Warschau’ genoemd. Hier ontdekt u majestueuze paleizen, kronkelende steegjes en fascinerende monumenten. Te denken valt aan het ‘Monument Opstand van Warschau’. Hier lijken stenen soldaten uit het standbeeld te springen. Aan de andere kant aanschouwt u een modern stadsbeeld tijdens een voordelige stedentrip Warschau. Stuit tegen torenhoge wolkenkrabbers, moderne warenhuizen en de futuristische architectuur. Vooral vanaf het dak van het Paleis van Cultuur en Wetenschap geniet u van een panoramisch zicht op dit spektakel. Alle indrukken kunt u verwerken in de hippe wijk Praga, natuurlijk onder het genot van een glaasje wodka. Na zdrowie, oftewel proost!

Zie bij dag tot dag beschrijving wanneer u welke excursies kunt ondernemen en kijk bij Hotels + excursies welke er wel en welke niet bij de reissom zijn inbegrepen!!

PRIJZENPRIJZEN OPTIONEL EXCURSIES DAG 3 of 4 ZIJN

Bij 30 en meer personen €60,00 per persoon inclusief gids

  

tabel

Citybreak 4 dagen Warschau minimale deelname 30 personen

Hotel Atos comfort

Hotel Metrpol superior

Hilton Hotel Deluxe

3-jun-21

29-jul-21

30-sep-21

3-jun-21

29-jul-21

30-sept-21

3-jun-21

29-jul-21

30-sep-21

toeslag 1PK

€ 439,00

€ 469,00

€ 439,00

€ 479,00

€ 499,00

€ 479,00

€ 599,00

€ 619,00

€ 559,00

€ 99,00

     

Citybreak 4 dagen Warschau minimale deelname 40 personen

Hotel Atos comfort

Hotel Metrpol superior

Hilton Hotel Deluxe

3-jun-21

29-jul-21

30-sep-21

3-jun-21

29-jul-21

30-sept-21

3-jun-21

29-jul-21

30-sep-21

toeslag 1PK

€ 424,00

€ 444,00

€ 424,00

€ 464,00

€ 484,00

€ 464,00

€ 599,00

€ 619,00

€ 559,00

€ 99,00

Inbegrepen in bovenstaande prijs:

Vluchten vanaf Amsterdam
Hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
Alle genoemde maaltijden
Vervoer in airconditioned bus
Alle in het programma genoemde excursies
7% overheidsbelasting
Nederlandssprekende gids tijdens de rondreis
Luchthavenbelasting Schiphol
Veiligheidstoeslag Schiphol
Brandstof toeslag luchtvaartmaatschappij
Vertrekbelasting Polen

VOORWAARDEN:

Minimale deelname 30 personen

Niet Inbegrepen in bovenstaande prijs:

Reserveringskosten € 25,- per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Bijdrage G.G.T.O. € 9,- per boeking
Diverse maaltijden
Diverse verzekeringen
Fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
Entreeprijzen musea en parken
Optionele excursies dag 3

4 Dagen citybreak betoverend Warschau geheel verzorgd

Dag tot dag beschrijving

Dag 1  Aankomst Warschau (D)

Na aankomst op de  luchthaven van van Warschauw ontmoet u uw chauffeur voor uw transfer naar het hotel. Na de lunch gaan we richting van het koninklijk paleis voor een bezoek. We slenteren door het oude en nieuwe gedeelte van Warschauw en zien vele oude en nieuwe verschillen. ’s-Avonds een Pools welkoms diner met, voor de lief -hebber, eventueel pools bier.

Dag 2 Warschau (B)

Na het ontbijt gaan we richting het Koninklijk park Lazienki voor een wandeling door dit prachtig aangelegd stuk grond. Daar bezoeken we ook één van de musea. We brengen een bezoek aan het paleis van de cultuur en hebben zicht over Warschauw op het observatiedek op de 30ste verdieping van dit gebouw. Een busrit langs de bezienswaardigheden van Warschauw en het PGE nationale stadion door naar het fabriek Koneser centrum. Daarna is het tijd voor de lunch waar u alle vrijheid in heeft. Na de lunch brengen we een bezoek aan het Poolse Wodka museum met een nipje van de heerlijke Poolse wodka. Daarna terug naar het hotel om uw eigen tijd in te vullen.

3 Dag Warschau (B)

Vandaag een dag voor een optionele excursie of wilt u Warschauw op uw eigen manier verkennen is dat altijd mogelijk. Laat u verassen door de schoonheid van deze mooie stad of anders boekt u één van deze optionele tours die u kunt aanvragen bij uw Engelssprekende gids of u boekt ze voor vertrek bij ons op kantoor. (prijzen zie bovenstaande tabel)

1

Optioneel te bezoeken vandaag is het geboorte plaats van Chopin in Zelazowa Wola het museum en het park tevens een bezoek aan de Sint John’s kerk in Brochow. Aansluitend de mogelijkheid tot het bijwonen van een pianoconcert.

2

Optioneel op deze dag te bezoeken is een romantische wandeling in het Arcadia park, een bezoek aan het Radziwitt paleis en de prachtige tuin in Nieborow. 

3

Etnografische dag een bezoek aan Lowicz, het park in Maurzyce en het Sromow openlucht museum

4

Industriele dag met een bezoek aan Zyrardow een industriéle stad uit de 19de eeuw, tevens een bezoek aan Sochaczew een smal spoorwegmuseum

Dag 4 Warschau – Amsterdam

Vandaag ontmoet u uw chauffeur voor uw transfer naar de luchthaven en/ of uw volgende bestemming. Mocht u nog tijd hebben vandaag kunt u nog een excursie maken naar keuze vraag uw begeleiding om een advies. Einde van het programma.