23 dagen Japan

Tourcode JAP 011
minimale deelname van 2 personen

Welkom in ‘Het land van de rijzende zon’

Authentiek Japan met haar wonderschone natuur 23 daagse rondreis (KLM Royal Dutch Airlines) of 24 daagse rondreis.

De meest gebruikelijke manier om door Japan te reizen is met openbaar vervoer. Gedurende deze 23 daagse rondreis maakt u gebruik van een Japan Rail Pass.

Individuele rondreis 23 dagen JAP011  landarrangement

vertrek elke dag prijzen per persoon

 • 2-3 personen
 • 2pk/3pk
 • Op aanvraag
 • 4-5 personen
 • 2pk/3pk
 • Op aanvraag
 • 6-7 personen
 • 2pk/3pk
 • Op aanvraag
 • 8-9 personen
 • 2pk/3pk
 • Op aanvraag
 • 10-14 personen
 • 2pk/3pk
 • Op aanvraag
 • 15 pers. en meer
 • 2pk/3pk
 • Op aanvraag
 • toeslag 1PK als 3e, 5e, 7e en 9persoon
 • 2pk/3pk
 • Op aanvraag
 • kinderen t/m 11 jaar
 • bij ouders op de kamer
 • op aanvraag

Inbegrepen in bovenstaande arrangement:

Intercontinentale vluchten Amsterdam (of luchthaven naar keuze)/Osaka (retour)
Hotelovernachtingen op basis van logies
Maaltijden zoals aangegeven (B=ontbijt)
Vervoer in airconditioned bus, boot of trein
Alle in het programma genoemde excursies exclusief entree gelden
7% overheidsbelasting
Engelstalige gids tijdens de rondreis
Luchthavenbelasting Schiphol
Veiligheidstoeslag Schiphol
Brandstof toeslag luchtvaartmaatschappij
Vertrekbelasting Japan

VOORWAARDEN:

Minimale deelname 2 personen

Niet Inbegrepen in bovenstaande arrangement:

Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
Bijdrage G.G.T.O. € 9,- per persoon
Reserveringskosten € 25,- per boeking
Entreegelden bezienswaardigheden
Diverse maaltijden
Diverse verzekeringen
Fooien en uitgaven van persoonlijke aard.

23 dagen Japan

Dag tot dag beschrijving

Dag 01: Amsterdam – Osaka

Vandaag vertrek vanaf Brussel/Amsterdam richting Osaka in Japan.

Dag 02: Osaka

Aankomst in Osaka de tweede grootste stad van Japan. Ontdek Osaka, onderdeel van de Kansai regio, een modern metropool, geroemd om haar restaurants. U bezoekt het grootste aquarium van Japan. ’s Avonds kunt u naar het levendige centrum van de stad gaan.

Dag 03: Osaka – Onomichi

Vandaag reizen we per trein naar de havenstad Onomichi. Onderweg bezoeken we het kasteel van Himeij. Dit beroemde kasteel telt 5 verdiepingen en wordt omringd door prachtige tuinen. We verblijven 2 nachten in Onomichi.

Dag 04: Onomichi

Vandaag maakt u een prachtige fietstocht door dit gebied met indrukwekkende uitzichtpunten. We volgen een route waarin u 25 tempels passeert. Deze heuvelachtige stad leent zich ook goed voor een wandeling door de winkelstraten.

Dag 05: Onemichi – Heroshima – Miyajima 

Per trein vertrekken we naar Hiroshima. Per veerboot bereiken we het eiland Miyajima voor een overnachting. Hier vinden we bezienswaardigheden als de Itsukushina monument en de Daisho-tempel. We dineren en overnachten in een traditionele ryokan,  een Japanse vorm van een familiehotel of pension, welke geheel in de Japanse stijl is gebouwd en ingericht.

Dag 06: Miyajima – Fukuoka

We verlaten Miyajima en reizen met de bus Honshu. Hier verkennen we het 16 km lange ravijn van Sandankyo te voet. U kunt er ook voor kiezen om Hiroshima te ontdekken middels een stadstour. Bezienswaardigheden zijn het Atoommuseum en de mooie Shinkuien tuin. 

’s Avonds arriveren we in Fukuoka.

Dag 07: Fukuoka

Vandaag verkennen we de moderne architectuur en musea van deze stad met 2.5 miljoen inwoners. Fukuoaka is behalve voor haar mooie strand, beroemd om de vele Yatai’s.  Yatai’s zijn eetstalletjes waar de lokale bevolking ’s avonds volop te vinden is. Zeer kenmerkend voor deze stad en een unieke ervaring.

Dag 08: Fukuoka – Nagasaki

We verlaten Fukuoaka en gaan naar Nagasaki met de trein. ‘s Middags bezoeken we de schitterende Glover Gardens.  De karakteristieke houten huizen waren de onderkomens van rijke westerlingen met een prachtig uitzicht over de haven en de stad. Via de Hollandse Helling wandelen we naar Chinatown voor een diner.

Dag 09: Nagasaki

Vandaag tijd ter vrije besteding om Nagasaki te ontdekken. Zeer de moeite waard is het kunstmatige eiland Dejima. De historische woonplaats van Hollandse kooplieden. Tevens vindt u een atoombommuseum. Met de gondelbaan bereikt u uitzichtpunten die erkend worden door UNESCO als mooiste avondgezichten. Ook een bezoek aan het eiland Gunkanjima is erg interessant. Indien u liefhebber bent van ruïnes en vervallen gebouwen, kunt u hier uw hart ophalen.

Dag 10: Nagasaki – Oita (Beppu)

Per trein reizen we vandaag naar Beppu. De route voert ons door een prachtig en vulkanisch landschap van het eiland Kyushu. Bij aankomst de tijd ter vrije besteding.

Dag 11: Beppu

Per bus reist u naar het hoogste punt van de berg. Al wandelend naar beneden passeert u de verschillende wereldberoemde warmwaterbronnen en poelen. In de warm water poelen, de “onsen”, kunt u heerlijk ontspannen op een typisch Japanse manier. De bronnen variëren van pruttelende modder tot kristalhelder blauw water. U kunt een bezoek brengen aan het Takegawara badhuis.Tevens kunt u een bezoek brengen aan de Usuki boeddha’s, de apenkolonie of het aquarium.

Dag 12: Beppu – Shikoku (Ozu)

Per veerboot reist u naar Shikoku, het tempel eiland. We verblijven in Ozu, een historische plaats met een prachtig kasteel. Erg de moeite waard is ook de prachtige villa Garyu Danso met haar prachtige tuin.

Dag 13: Ozu – Uchiko (B)

Vandaag reizen we per trein naar  Uchiko, waar mooie Japanse architectuur is te zien. We reizen door naar Matsuyama, waar we de mooiste kastelen van Japan aantreffen en het badhuis van de keizer. Ook maakt u een wandeling over de “88 tempels route”, een geliefde pelgrimstocht. 

Dag 14: Uchiko – Kochi

We reizen per trein door prachtige bergen naar Kochi.

Dag 15: Kochi

Hier komt iedere natuurliefhebber ogen te kort. U kunt walvissen spotten en de prachtige botanische tuin bezoeken. Ook de prachtige bosvallei Iya is zeer de moeite waard.

Dag 16: Kochi – Takamatsu

Per trein reizen we af naar de havenstad Takamatsu. Hier vindt u de grootste tuin van Japan, de Ritsurin-koen. Dit park bestaat al meer dan 400 jaar met traditionele theehuizen en musea.

Dag 17: Takamatsu (kunsteiland Naoshima) (B)

Vandaag bezoekt u het kunsteiland Naoshima. Het eiland bestaat uit moderne sculpturen, kleine vissersdorpen, fraaie musea en interessante gebouwen. Zowel wat betreft natuur als cultuur is het hier goed toeven. U kunt het eiland goed verkennen per fiets of bus.

Dag 18: Takamatsu – Nara (B)

Per trein reizen we vandaag naar een mooi gebied ten zuiden van de stad Nara. Nara was de eerste hoofdstad van het Japanse rijk. De natuur in deze omgeving is indrukwekkend net als de befaamde grafheuvels. De overnachting is in Asuka, ie een ryokan, een traditioneel Japans guesthouse. In de ryokan gebruikt men ook het diner.

Dag 19: Nara (B)

We beginnen de dag met een fietstocht door de historische omgeving met veel tempels. Later reizen we per trein naar Gyokuzo-in, een duizend jaar oud klooster. In het klooster vindt ook de overnachting plaats. De volgende ochtend, bij het krieken van de dag, beleeft u de  vuur- en Daihanna ceremonie.

Dag 20: Nara –  Kyoto (B)

Per bus en trein vertrekken we naar Nara, de oude hoofdstad. In Nara vindt u veel tempels, heiligdommen en belangrijke historische bouwwerken. De Todai-ji tempel, het grootste houten gebouw ter wereld met haar zestien meter hoog bronzen Boeddhabeeld. In de musea vindt u een prachtige verzameling van boeddhistische beelden. Na het bezoek aan Nara reizen we door naar Kyoto. 

Dag 21 & 22: Kyoto

Aangekomen in, volgens de Japanners zelf, de mooiste stad van Japan, verblijven we hier 2 dagen. Kyoto biedt een schat aan bezienswaardigheden zoals; het Nijo-jo Paleis, oorspronkelijk gebouwd als residentie voor de shogun Tokugawa Leyasu, Ginkaku-ji (Zilveren Tempel), Kinkaku-ji (Gouden Tempel), Ryoan-ji (Tempel van de Vreedzame Draak) en de Sanjusangen-do (1000 Boeddha’s).
Ook de geishawijk Gion en de theepotwijk, met overal houten huizen en traditionele winkels, mogen zeker niet ontbreken op het programma. De stad leent zich heel goed voor een mooie fietstocht naar onder meer de sfeervolle wijk Arashiyama met zijn prachtige bamboebos.

Dag 23: Kyoto – Osaka – Amsterdam ( of de luchthaven naar keuze)

Per trein reizen we terug naar de luchthaven voor de reis terug naar huis of naar een andere bestemming.

Dag 24: Amsterdam ( of de luchthaven naar keuze)

Vliegt u niet met K.L.M. dan is dit de dag van aankomst voor u.