28 dagen Sumatra, Java en Bali

Tourcode PT002
minimale deelname van 12 personen

Onze 28 daagse rondreis start in Medan, gelegen op het eiland Sumatra. Medan is de hoofdstad van Sumatra, en kent een rijke Nederlandse historie welke goed terug te vinden is in de architectuur. Na aankomst op de luchthaven Kuala Namu worden we verwelkomt door onze lokale host. Nadat alle bagage in de bus is geladen, maken we direct een stadtour waarna we naar het hotel worden gebracht.

We verlaten de handelsstad en gaan back to basic! Bohorok is een district van Langkat Regency. De hoofdstad is de stad Bohorok. Bukit Lawang is een belangrijke lokale toeristische attractie voor het bekijken van orang-oetans. Het park wordt gezien als één van de belangrijkste plekken op aarde als het aankomt op biologische diversiteit. Voor natuurliefhebbers is dit het paradijs op aarde. Houd rekening met eenvoudige accommodaties.

De volgende ‘stop’ is het bergplaatsje Berastagi, gelegen tussen Medan en de Karo-hooglanden. Het dorp is voornamelijk bekend om de twee actieve vulkanen: de Sibayak & Sinabung. We vervolgen de reis naar Samosir, het schiereiland midden in het Tobameer. We maken kennis met de lokale bevolking, de Bataks.

We verlaten Sumatra en worden op Java verwelkomt door ons nieuwe reisteam. De drukte van Jakarta is overweldigend. Onze kundige chauffeur ‘laveert’ veilig door het verkeer van Jakarta. We maken een stadtour en zien een aantal hoogtepunten in deze enorme stad. In Bogor bezoeken we de Kebun Raya, in Bandung de Tangkuban Prahu en de warmwaterbronnen van Ciater. Via het slapende stadje Purwokerto rijden we richting Semarang. Semarang heeft de grootste Chinese tempel van Indonesië, en een bezoek aan Toko Oen mag zeker niet ontbreken. We bezoeken Ambarawa (treinmuseum) om vervolgens de Borobudur te bekijken.

In Yogyakarta bezoeken we o.a. Fort Vredeburg, de Kraton (het paleis van de Sultan). Na Yogyakarta gaan we richting Oost Java. Een van de mooiste zonsopgangen zien we op de Bromo (neem een warme trui mee. Door de hoogte en het vroege tijdstip is het erg fris).

Na een stadstour in Malang, waar nog veel Nederlandse koloniale gebouwen te zien zijn, reizen we af naar Kalibaru, omringd door koffie, cacao, kaneel en peper plantages. Vanuit Banjuwangi varen we met een van de veerboten naar Bali. Na aankomst in het noorden van Bali nemen we afscheid van onze gids en chauffeur. Na het ontbijt worden we naar het zuiden van Bali gebracht. Geniet van zon, zee strand en… heerlijk eten.