23 dagen Java en Bali

Tourcode PT001
minimale deelname van 12 personen

Deze mooie Java / Bali reis is met zorg samengesteld. U maakt kennis met de cultuur van Indonesië. De reis gaat in een vrij rustig tempo over Java. Diverse excursies zijn inbegrepen.

Zo bezoeken we in Bogor de Kebun Raya, in Bandung de Tangkuban Perahu, de warmwaterbronnen van Ciater. Via Wonosobo, het Dieng Plateau (ook wel de groenteschuur van Java genoemd) gaan we richting Semarang. Semarang heeft de grootste Chinese tempel van Indonesië, en een bezoek aan Toko Oen mag zeker niet ontbreken. We bezoeken Ambarawa (treinmuseum) om vervolgens de Borobudur te bezoeken.

In Yogyakarta bezoeken we o.a. Fort Vredeburg en de Kraton (het paleis van de Sultan). Na Yogyakarta gaan we richting Oost Java. Een van de mooiste zonsopgangen zien we op de Bromo (neem een warme trui mee).

Na een stadstour in Malang, waar nog veel Nederlandse koloniale gebouwen te zien zijn, reizen we af naar Kalibaru, omringd door koffie, cacao, kaneel en peper plantages.

Vanuit Ketapang varen we met een van de veerboten over naar Bali. Na aankomst in het noorden van Bali nemen we afscheid van onze gids en chauffeur. Na het ontbijt wordt u naar het zuiden van Bali gebracht. Geniet van zon, zee strand en… Heerlijk eten.