Trans-Sulawesi Tour

Tourcode PT046
minimale deelname van 2 personen

Sulawesi
Een eiland als een orchidee, maar van duurzame schoonheid. Hoge bergen, vlakten, vruchtbare dalen en meren; Sulawesi biedt een overweldigende pracht die bijzonder gelijkmatig over de vier schiereilanden verdeeld is. De bevolking bestaat uit verschillende etnische groepen. Bekendste hiervan zijn de Buginezen, Toraja’s en Minahasa’s.

Zuid-Sulawesi
Zuid-Sulawesi, met als hoofdstad Makassar (Ujung Pandang), is de provincie van prachtige berglandschappen met steile terrasvormige hellingen, rijzige bamboebossen en romantische vissersplaatsen. Hier leven twee bevolkingsgroepen: de zeevarende Buginezenen en de in de hooglanden woonachtige Toraja’s. Een bezoek aan de Toraja’s is zeker de moeite waard. Alleen al vanwege hun bijzondere begrafeniscultuur, welke op toeristen soms een bizarre indruk kan maken. Deze Torajalanden zijn tegenwoordig goed bereikbaar en bieden prima vakantiefaciliteiten. Na een acht uur durende rit, via Pare Pare en over een smalle kustweg langs vele prachtige bergketens en lagunes, bereikt u het hart van Torajaland: de plaatsen Rantepao en Makale. Bira en Sengkang zijn het middelpunt van de productie van de Buginese schepen hier wordt in grote lijnen het Jati hout verwerkt.

Centraal-Sulawesi
Dit gebied wordt nog door weinig toeristen bezocht. De wegen zijn dan ook niet zo goed begaanbaar en accommodaties zijn vaak nog erg eenvoudig. Voor de wat avontuurlijker ingestelde toerist vormt het echter een prachtig reisdoel. Maagdelijke wouden, klaterende watervallen en als absoluut hoogtepunt het schitterende Posomeer. De accommodaties in het aan de kust van het Posomeer gelegen Tentena zijn van redelijke kwaliteit. Hier kunt u heerlijk tot rust komen.

Noord-Sulawesi
De hoofdstad van deze provincie is Manado. Net voor de kust bij het eiland Bunaken bevinden zich geweldige zeetuinen. Een waar paradijs voor de duik- en snorkelliefhebbers. Maar Noord-Sulawesi heeft meer te bieden. Het gebied kent diverse plantages, schitterende hooglanden (Minahasa), bergmeren, prachtige sawa’s, kleurrijke haventjes en een natuurreservaat. De meest gangbare tocht voert u vanuit Manado richting de Minahasa hooglanden, het meer van Tondano of het Dumoga Nationaal park.