Oost Java tour

Tourcode PT039
minimale deelname van 2 personen

Dit koppelbare blok start in de bruisende start Yogyakarta. Yogya is een prettige en vriendelijk ogende stad die in zakelijk en cultureel opzicht van cruciaal belang is voor Indonesië. Het mooie van Yogyakarta is dat veel oude tradities en gewoonten zijn behouden. De grootste bezienswaardigheid van de stad is het kraton van Yogyakarta, ook wel het Sultan Palace genoemd. Het kraton is het paleis van de sultan dat werd gebouwd in 1757. Vandaag de dag is het kraton nog steeds residentie van de sultan.  De lange winkelstraat Jalan Malioboro en de plaatselijke markt zijn een waar mekka voor winkelliefhebbers. De keuze aan moderne en traditionele batik-, zilver-, leer- en allerlei andere handwerkproducten is enorm. In de talloze ateliers kan bovendien het complete productieproces bekeken worden. ‘s Avonds kan een bezoek gebracht worden aan een van de vele uitstekende traditionele muziek- of dansvoorstellingen. En dan hebben we het nog niet over alle schitterende tempels in en rondom deze heerlijke stad.

De volgende stop in dit reisarrangement is Malang. Malang heeft een zeer aangenaam klimaat. Het ligt ingeklemd tussen twee bergmassieven. In Malang vindt u veel sporen uit het koloniaal verleden. Er staat nog veel art-deco bebouwing uit de Nederlandse tijd. De groei van Malang zette zich vooral in na 1870. Europeanen legden koffie-, rubber- en cacaoplantages aan. Tevens bloeide de suikerindustrie op. De welvaart waarmee de opbloei gepaard ging, zorgde ervoor dat steeds meer Nederlanders woonhuizen en vakantiebungalows aanlegden. In 1882 werd de alun-alun, het stadsplein met een markt, een moskee, gevangenis en regentenwoning aangelegd. In 1914 werd er een nieuw stadscentrum aangelegd. Tegelijkertijd werd er gestart met de opbouw van een nieuwe wijk met brede lanen en veel groen. Vooral deze wijk ademt de sfeer van het koloniale verleden.

Vanuit Malang kunt u deelnemen aan de nachtelijke excursie naar de Bromo vulkaan. Bromo is het mooist tijdens zonsopgang, wanneer het bizarre maanlandschap langzaam in het licht wordt gezet. De mist trekt op en de zon kruipt steeds hoger aan de hemel. In het steeds fellere schijnsel kleuren de vulkanen van paars naar oranje naar groen, en dat is een waanzinnig mooi schouwspel. U moet er vroeg voor uw bed uit, maar het loont absoluut om de wekker te zetten. Over het algemeen komt de zon om 05:30 op, dus dat betekent dat u zeker om 02:30 uit bed moet, wilt u op tijd zijn voor dit magische moment.

Op de zuidelijke hellingen van de berg Gunung Raung en niet ver van de Ijen vulkaan ligt het authentieke plaatsje Kalibaru. Dit rustige dorpje wordt omgeven door een prachtig groen landschap van plantages, uitgestrekte rijstvelden en imposante vulkaantoppen dat zo typerend is voor het oosten van Java.

Met een van de lokale ferry’s steekt u van Java over naar Bali. Onze lokale host verzorgt uw transfer naar uw hotel. Einde van dit arrangement.