27 dagen Java en Bali, verrassend anders….

Tourcode PT010
minimale deelname van 2 personen

Deze met zorg samengestelde rondreis van 27 dagen naar de eilanden Java en Bali heeft een minimum deelname van 2 personen en een maximum van 12. Het vertrek is dagelijks en u wordt begeleidt door Nederlands sprekende reisleiding. De twee belangrijkste eilanden, van de duizenden die de archipel rijk is, worden bij deze individuele rondreis gecombineerd. Voor de liefhebbers van het eiland Java wordt de noordkant aangedaan in plaats van de geijkte route. Deze reis is dan ook extra interessant voor reizigers die al een keer een tour over Java hebben gemaakt. Tijdens de reis brengt u onder andere een bezoek aan de plaatsen: Cirebon, Pekalongan, Semarang, Solo en Surabaya.

We arriveren in Jakarta, een bruisende en moderne stad met miljoenen inwoners. Slechts de wijk Kota roept nog herinneringen op aan het oude Batavia. U overnacht in een comfortabel hotel in Jakarta. De volgende dag maakt u een stadstour met een bezoek aan Menteng, Glodok, Sunda Kelapa en tevens de kunst en antiekmarkt. Taman Mini is een groot openluchtmuseum waar de cultuur van de hele Indonesische archipel in beeld wordt gebracht. Het is zeker een bezoek waard, net als de plantentuin in Bogor (het vroegere Buitenzorg). Daar legde kolonel Raffles tijdens de Britse bezetting namelijk een schitterende botanische tuin aan, waar hij planten en bomen bijeenbracht van vrijwel alle plaatsen op aarde. Op een verscholen plekje in deze tuin is overigens ook een oud Nederlands begraafplaatsje te vinden (facultatief). U reist met de bus richting Cirebon, een havenstad. U bezoekt Linggarjati waar het vredesverdrag gesloten is om via Pekalongan naar de stad Semarang te rijden. Hier bezoekt u Ambarawa het spoorwegmuseum. Om uiteindelijk via Solo en Sarangan in Surabaya te arriveren. In Solo gaat u naar de Kraton aldaar en u bezoekt een poppen fabriek. Op uw vrije dag in Solo zou u de Prambanan of Borobudur met een bezoek kunnen vereren (facultatief). Na twee nachten in Surabaya gaat de reis verder richting de Bromo vulkaan. Daar wordt overnacht in een eenvoudig hotel aan de kraterrand. Van hieruit heeft u een fantastisch uitzicht op het indrukwekkende maanlandschap van de verschillende vulkanen van het Bromo Tenger massief. Zittend op de kraterrand kan men in alle vroegte de zon boven het maanachtige landschap op zien komen: een onvergetelijke aanblik. Na het ontbijt volgt het laatste traject op Java, richting Kalibaru, gelegen midden in de bergen tussen koffie-, cacao- en peperplantages.

De volgende ochtend varen we vroeg in de morgen met de veerboot vanuit Gilimanuk naar Bali. Daar aangekomen rijden we naar de noordzijde van het eiland met als eindstop de kustplaats Lovina, hier kunt u vroeg in de morgen een bezoek brengen aan de dolfijnen op zee (facultatief). Na drie dagen gaat u richting Ubud, het kunstenaarsdorpje op Bali voor uw laatste verblijf aldaar. Het hindoeïsme drukt een kleurige stempel op het Balinese leven. In elke tuin staat wel een klein altaar en overal zijn vrouwen bezig met het maken van tempeldecoraties of het brengen van offers.