ALGEMENE INFORMATIE

Indonesië

Indonesië, officieel de Republiek Indonesië. Het land bestaat uit een archipel van meer dan 14.000 eilanden, en kent 3 tijdzones. Veel van de bewoonde eilanden hebben een geheel eigen cultuur, geloof, planten- en dierenwereld. Mede hierdoor is Indonesië een vakantiebestemming die iedereen wel iets te bieden heeft. Sumatra kenmerkt zich door een zeer robuuste natuur, Java een indrukwekkende cultuur- en Bali met haar toeristische karakter. De kleine Soenda Eilanden, Molukken, Sulawesi & Borneo! Of toch het robuuste Irian Jaya er is veel te ontdekken. Bent op opzoek naar een fantastische mix van cultuur, indrukwekkende panorama’s, vulkanen, prachtige stranden en een heldere zee? Indonesië heeft het allemaal.

Mede omdat Indonesië uit zoveel eilanden bestaat, is er sprake van een enorme verscheidenheid in cultuur, geloof en taal. Indonesië telt ongeveer 205 miljoen inwoners en kent rond de 330 verschillende etnische groepen.

Klimaat

Indonesië kent een tropisch klimaat met een droog en nat seizoen. De droge tijd duurt globaal van april tot oktober, de regentijd van november tot maart. In de regentijd regent het zeer heftig gedurende een korte periode van ongeveer een half uur. Meestal in de ochtend of in de avond. Maar ook in de droge tijd kan er een flinke bui vallen. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 28 graden Celsius. 

Flora & Fauna

Het landschap van Indonesië wordt gekenmerkt door dichte regenwouden in combinatie met hoge bergketens, vulkanen, valleien en prachtige sawa’s. Ieder eiland heeft zijn eigen karakter. Indonesië herbergt een enorme diversiteit aan planten en dieren. Sommige bomen, struiken, vogelsoorten en andere dieren in de dichte regenwouden wachten er nog altijd op om ontdekt te worden. Anderen zijn helaas alleen nog maar te zien in beschermde natuurparken. 

Ondanks dat er zoveel verschillende talen zijn, heeft men de zin ‘Bhinneka Tunggal Ika’ (eenheid in verscheidenheid) hoog in het vaandel staan. Dit heeft er onder andere toe geleid dat overal één taal wordt gesproken: Bahasa Indonesia. 

Het Bahasa Indonesia de officiële taal van de Republiek Indonesië. Door de jaren heen is de Bahasa door verschillende talen beïnvloed. Zo heeft het sporen van Nederlands, Portugees, Chinees, Hindi- en de Arabische taal. Nederlandse woorden als Polisi (politie) knalpot (uitlaat) & kopi (koffie) zult u nog regelmatig tegenkomen in het dagelijks leven. 

Geloof

De religieuze vrijheid is vastgelegd in de Indonesische grondwet. Er worden zes religies officieel erkend. Dit zijn de Islam (tevens grootse religie van het land) protestantisme, katholicisme, hindoeïsme, boeddhisme en het confucianisme.

Het kan voorkomen dat wij uw reis moeten wijzigen vanwege bijvoorbeeld de Ramadan of een ander feest (Hari Nyepi, dag van de stilte, Bali.) Daartegenover staat juist dat het ook leuk is om een processie of andere festiviteit rondom één van de geloven mee te maken tijdens uw reis.

Levensgewoonten

Bij een reis in het buitenland is het handig om op de hoogte te zijn van de belangrijkste gebruiken. Vooral om te voorkomen dat u iemand beledigt. Lees daarom voor uw reis alvast iets over de zeden en gewoonten van het land. Nadat u via PT Travel een boeking heeft gedaan versturen wij met uw tickets een reisplan en een aantal informatie bladen. Toon respect voor elkaar. In Indonesië bestaat een levendige straathandel. Men zal u op straat regelmatig vragen iets van hun waren te kopen. Wilt u iets kopen, dan moet u altijd goed afdingen (tawar) – wat in Indonesië heel normaal is. Maak er een sport van, blijf vriendelijk en beleefd.