15 dagen Heritage tour Sri Lanka luxe rondreis.

Tourcode SRI 03
minimale deelname van 2 personen

Het eiland Sri Lanka leent zich momenteel uitstekend voor groepsrondreizen en u reist in een Airconditioned Bus met een chauffeur en een Engelstalige gids. De groepsrondreizen door Sri Lanka geven een goed beeld over land en bevolking en de prijzen zijn gebasserd op groepen met een minimale deelname van 15 personen.

Zie bij dag tot dag beschrijving wanneer u welke excursies kunt ondernemen en kijk bij Hotels + excursies welke er wel en welke niet bij de reissom zijn inbegrepen!!

Prijs op aanvraag

 • 8-jun-20
 • € 1.799,00
 • 27-jul-20
 • € 2.399,00
 • 31-aug-20
 • € 1.899,00
 • 5-okt-20
 • € 1.799,00
 • 9-nov-20
 • € 1.899,00
 • 7-dec-20
 • € 2.199,00
 • 18-jan-21
 • € 1.799,-
 • 1-mrt-21
 • € 1.899,00
 • 5-apr-21
 • € 1.999,00
 • toeslag 1PK
 • € 950,00

Inbegrepen in bovenstaande prijs:

Alle genoemde excursies (excursiedagen zie dag tot dag omschrijving).
Engelssprekende gids.
Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
Vervoer over land in Airconditioned bus.

VOORWAARDEN:

Minimale deelname 2 personen

Niet Inbegrepen in bovenstaande prijs:

Visumkosten bij aankomst in Sri Lanka.
Calamiteitenfonds (éénmalig) € 2,50
Reserveringskosten (éénmalig) € 25,00
Bijdrage G.G.T.O. (éénmalig) € 15,00
Facultatieve excursies worden door de gids geregeld en zult u ter plekke moeten betalen.
Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
Diverse verzekeringen
Vertrek vanuit Brussel toeslag € 45,00 p.p.

15 dagen Heritage tour Sri Lanka luxe rondreis

Dag tot dag beschrijving

Dag 1 Amsterdam – Colombo

 Vertrek vanaf Schiphol naar Colombo op Sri Lanka, het vroegere Ceylon.

Dag 2 Colombo

Aankomst Colombo op Bandaranaika International Airport waar u wordt opgewacht door het reisteam. Vervolgens wordt u naar uw eerste Heritage hotel in Colombo gebracht.

Colombo: Galle Face Hotel

Hotel uit de Engelse koloniale hoogtijdagen. Prachtig gelegen aan de oceaan. Alle kamers zijn verschillend ingericht met koloniale meubelen. Het hotel kent een zeer grote reeks bekende gasten: Bo Derek, Prins Philip, Rockefeller, Yuri Gagarin en vele anderen. Alleen al de entree is meer dan de moeite waard.
U zult hier twee nachten verblijven.

Dag 3 Colombo

Na het ontbijt maakt u een uitgebreide stadstour door Colombo. U bezoekt onder meer een oorspronkelijk Nederlandse kerk, het Nederlands Museum en een typische oosterse bazaar in de oude levendige stadswijk Pettah.
’s Middags ter vrije besteding.

(Kleding: Bij het bezoek aan religieuze gebouwen is nette kleding vereist, bezoekers aan Boeddhistische en Hindoe-tempels mogen geen hoofddeksel dragen.)

Dag 4 Colombo – Kandy

Vandaag vertrekt u naar Kandy, onderweg wordt een bezoek gebracht aan het olifantenweeshuis te Pinnawela. Kandy is een schitterende plaats gelegen temidden van de groen beboste heuvels van het binnenland. Het klimaat is er, op een hoogte van ruim 500 meter, bijzonder aangenaam. Voor de Boeddhistische wereld geniet Kandy grote faam als bedevaartsoord. U verblijft de komende twee nachten in Hotel Suisse.

Kandy: Hotel Suisse

Dit gebouw stamt uit de 17e eeuw en was eigendom van een Engels officier. Het stond bekend onder de naam: “Haramby House”. Vele jaren later werd het verkocht aan een Zwitserse dame die er een guesthouse van maakte. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, tussen 1943 en 1945, werd het gebouw gebruikt als hoofdkwartier van Lord Mountbatten. Het hotel heeft een prachtige ligging met mooi uitzicht op het meer van Kandy.

Dag 5 Kandy

‘s Ochtends maakt u een citytour door Kandy met oa de wereldberoemde Botanische Tuin . In de namiddag brengt u een bezoek aan de Tempel van de Heilige Tand en ter afsluiting woont u een culturele dansshow bij.

Dag 6 Kandy

U vervolgt uw heritage-tour naar Nuwara Eliya, gelegen op 2000 meter boven zeeniveau. Nuwara Eliya heeft een uitgesproken koloniale sfeer en prachtige tuinen. U kunt genieten van een prachtige omgeving van bergen en watervallen. U wordt opgewacht in Hotel Grand.

Nuwara Eliya: Hotel Grand

Hotel Grand dateert uit 1828 en werd oorspronkelijk gebouwd als privé residentie van Sir Edward Barnes (de laatste gouverneur van Sri Lanka). Ondanks de vele veranderingen die het gebouw onderging is Grand Hotel nog steeds ‘the grand old lady’, die haar Edwardiaans karakter heeft behouden. Het hotel heeft schitterende originele houten vloeren en is ingericht met veel antiek. De Supperclub is een must voor de verwende eter (gepaste kleding gewenst).

Dag 7 Nuwara Eliya

U bezoekt een theeplantage en een theefabriek. Het proces van het plukken wordt u helemaal uitgelegd. Hier wordt de allerfijnste thee van Sri Lanka vervaardigd. Deze Ceylonthee wordt wereldwijd geëxporteerd. U maakt tevens een wandeling in ‘koud’ Nuwara Eliya, beter bekend als Little England. Hier ziet u de bekende Tudorbouwstijl uit Engeland. Ook kunt u in Nuwara Eliya een prachtige fietstocht maken door het theeplantage-gebied (facultatief).

Dag 8 Nuwara Eliya – Galle

U verlaat via een prachtige route het berglandschap van Sri Lanka in de richting van Galle. Galle is een oude Hollandse vestingstad uit de tijd van de V.O.C. U treft hier nog vele goed bewaarde Nederlandse overblijfselen aan. U verblijft twee nachten in Hotel Closenburg.

Galle: Hotel Closenburg

Dit hotel ligt op een schiereiland aan de oostelijke kant van de haven van Galle. De Nederlanders bouwden hier in 1719 een klein fort bemand met 2 kanonnen. Ze noemden het Klossenburgt: “Citadel waaromheen de zee buldert”. Na de overname van Sri Lanka door de Engelsen in 1790 werd dit fort niet meer gebruikt. Captain Francis Bailey de plaatselijke P&O agent verwierf het schiereiland en bouwde daarop in 1860 een schitterende villa en noemde het naar zijn vrouw “Villa Marina”. Deze villa is omgebouwd tot het stijlvolle Closenburg Hotel.

Dag 9 Galle

Programma Galle: wandeling door de oude vestingstad, bezoek aan het oud Hollandse Kerkje.

Dag 10 Galle – Colombo

U reist vandaag langs de westkust richting Colombo. Onderweg bezoekt u een schildpaddencentrum in Induruwa en een maskeratelier in Ambalangoda. Deze plaats is het centrum van de typische volkscultuur aan de zuidwestkust. In de middag arriveert u bij het Mount Lavinia Hotel in Colombo.

Mount Lavinia: Mount Lavinia Hotel

Dit hotel, met privé-strand, ligt vlak bij het centrum van Colombo. Het werd gebouwd in 1805 door Sir Thomas Maitland, die het gebruikte als zijn residentie. Hier kon hij ongestoord leven met zijn Sri Lankaanse Lovina. Er bestond een geheime tunnel waardoor hij bij zijn geliefde kon komen. Zij was natuurlijk ver beneden zijn stand, wat voor veel problemen zou kunnen zorgen. Nu is het een van de mooiste, oude hotels van het eiland waar u een ontvangst in koloniale sfeer kunt verwachten.

(De officiële talen zijn het Singhalees en het Tamil. In de steden en de toeristencentra kunt u zich in het Engels heel goed redden)

Dag 11 Colombo

Verblijf in het Mount Lavinia Hotel

Dag 12-13 Colombo

Dagen vrij te besteden

Dag 14 Colombo – Amsterdam

Vandaag verlaat u Sri Lanka en vliegt u terug naar Amsterdam.

Dag 15 Amsterdam

Aankomst Amsterdam