Bali / Lombok en Gili – Overwintering

Bali, het paradijselijke eiland gelegen in de Indische oceaan is één van de meest geliefde vakantiebestemmingen van de laatste decennia. En terecht, Bali heeft de vakantieganger enorm veel te bieden. Het eiland beschikt over prachtige witte en zwarte stranden, mooie rotsformaties, diepgroene rijstterrassen, heilige vulkanen, exotische tempels en tropische regenwouden. Dit alles binnen handbereik vanuit uw accommodatie in een van de bekende badplaatsen.

The Jayakarta, Legian

Heeft u zelf een hotel op het oog laat het ons weten via een offerte aanvraag want wij hebben de prijzen van bijna alle hotels op Bali. 

U heeft de keuze uit verschillende hotels over geheel Bali in verschillende klasses.

 

Deze hebben wij hebben weer met grote zorg voor u uitgezocht en er is voor ieder wat wils. Probeer de natte en koude winters te verruilen voor het heerlijk warme Bali en geniet van dit betoverende eiland.


Trouwpakket Bali v/a € 1.299,00 per pakket

17 Dagen duiken + pakket incl. Hotel en ticket v/a € 1.250,00 per persoon

Trouwen op Bali
De mooiste dag van jullie leven moet ook de meest relaxte dag van jullie leven zijn. Dus… Wat is er romantischer dan trouwen op Bali omgetoverd als Balinese schone of gewoon in je eigen meegebrachte trouw tenue. Trouwen kan op verschillende manieren hetzij in de tuin van het hotel waar u verblijft of in een romantisch kapelletje wat speciaal voor deze gelegenheden is gecreëerd. Ook het vernieuwen van een trouwgelofte is op Bali een romantische gebeurtenis.

Duiken op Bali
Bali staat bekend als ‘The Island of the Gods’, maar is daarnaast een waar paradijs voor de reislustige duiker. De vele duiklocaties rond Bali bieden u een prachtig kristalhelder water en een kleurrijke onderwaterwereld. Q Dive Bali, direct gelegen aan het strand van Padang Bai, is een splinternieuw PADI duikcentrum met 100% Nederlands management. Veilig duiken en kwaliteit is onze “core-business” en staat op het hoogste niveau.

Bali

Bali, het eiland der Goden, ligt op korte afstand van de oostkust van Java, slechts gescheiden door een smalle zeestraat, maar is een wereld op zich. In tegenstelling tot de rest van Indonesië, is de overheersende godsdienst het Hindoeïsme. Mede hierdoor heeft Bali een unieke mystieke uitstraling. Wie in cultuur geïnteresseerd is, ziet dit alles in het dagelijkse leven weer vertaald in dansen, symboliek, ceremonieën, begenadigde artiesten en Hindoe goden. Offertjes midden het voetpad, voor de winkeltjes om de Goden gunstig te stemmen, zijn ook heel gewoon. Zelfs op de meest toeristische plaatsen zijn de Balinezen in staat om hun cultuur en gewoonten voort te zetten. Dit betekent dat u alle genoegens van de bekende badplaatsen kunt beleven en toch, niet ver daarvandaan, de landelijke charme van het Bali van eeuwen geleden kunt ervaren.

De natuur op Bali is afwisselend. Ten noorden van de vulkanische bergketen met zijn bergmeren bevindt zich een gebied met vruchtbare akkers. In het midden van Bali zijn de mooiste rijstvelden te vinden. Toeristen verblijven voornamelijk aan de zuidkust, in Kuta, Legian, Sanur en Nusa Dua, daar waar de stranden wit en de golven hoog zijn. Wie niet verder kijkt mist een hoop. Vanuit deze kustplaatsjes zijn de meeste ezienswaardigheden gemakkelijk te bereiken zoals, de vulkaan Batu, de moedertempel van Besakih, Tanah Lot, het kunstenaarsdorp Ubud. Voor verder informatie omtrent Bali verwijzen wij u naar de strand vakanties. Bali is een eiland met vele mogelijkheden. Lekker relaxen na één van de vele excursiemogelijkheden.

Lombok

Het toerisme in Lombok staat in feite nog in de kinderschoenen. Vaak is het een uitvalsbasis voor toeristen die het drukke Bali willen ontlopen. Er zijn prachtige stranden, goede duikspots, historische bouwwerken en u kunt de Mount Rinjani beklimmen. De cultuur van Lombok wordt bepaalt door de Balinezen en Sasak, de twee dominerende bevolkingsgroepen op het eiland. In tegenstelling tot Bali staan er niet zoveel bijzondere tempels op Lombok. Andere kunstvormen op Lombok halen het niet bij Bali. Op Lombok zijn een paar plekken die je niet mag missen: prachtige stranden in Kuta, Senggigi of de Gili eilanden. Het Gunung Rinjani Nationale Park is van een betoverende schoonheid. Senggigi ligt aan de oostkust en is het meest ontwikkelde toeristengebied; er zijn hier Restaurants, bars, discotheken en winkels. Tevens zijn de stranden het meest populair. Voor de kust liggen prachtige koraalriffen. Het is een stuk rustiger dan Bali en ook het Nachtleven is beperkter. Deze badplaats is een uitstekende uitvalsbasis om Lombok te verkennen. Kuta ligt aan de zuidkust van Lombok en is het enige gebied dat nog enigszins is ontwikkeld voor toeristen. Het lijkt totaal niet op zijn naamgenoot op Bali. De toeristische voorzieningen zijn slechts een fractie van wat het Balinese Kuta te bieden heeft. Maar dat is juist de charme. De stranden zijn overigens prachtig.

De Gili’s (Trawangan, Meno- en Air)

De drie Gili eilanden liggen ten noordwesten van de kust van Lombok. Snorkelen, hangen in de hangmat en relaxen zijn de hoofdzaken van deze eilanden. Gili Air is het kleinste eiland, waar ook de meeste mensen wonen. Gevolgd door Gili Meno, waar de minste mensen wonen en Gili Trawangan het grootse eiland en is het eiland waar de meeste toeristen zijn. Eigenlijk moet je ze alle drie bezoeken, want ieder eiland heeft zijn eigen karakter. Per local boat reis je gemakkelijk van het ene eiland naar het andere eiland. Laat je betoveren door de hagelwitte stranden en met een beetje mazzel kom je tijdens het snorkelen een schildpad tegen.