23 dagen Java en Bali

Tourcode PT001
minimale deelname van 12 personen

Met deze unieke Java Bali reis maakt u kennis met de drukte van Jakarta en bezoekt u ook de Highlights van deze immense stad. U gaat via Bogor waar u Indonesia In miniatuur en de Kebon Raya Bezoekt( de wereldberoemde plantentuin) richting Bandung waar u geniet van het prachtige uitzicht op de Tangkuban Prahu ( vulkaan) en de warmwaterbronnen van Ciater. Na misschien een anklung voorstelling te hebben bijgewoond ( de gids zal hem aanprijzen) gaan we richting Purwokerto wat vlak onder Baturaden in een mooie omgeving ligt. Via het unieke DIENG PLATEAU gaan we richting Semarang waar we een stadstour maken een Chinese tempel en een Pagode bezoeken. Toko Oen is voor de bitterballen en kroketten ja ………………………….in Semarang. We gaan richting hoogtepunt eerst naar Ambarawa (treinmuseum) om vervolgens het enorme Boeddhistische monument “DE BOROBUDUR” met een bezoek te vereren.

Aangekomen in Yogyakarta bezoekt u hier nog Ford Vreedenburg en ervaart u de oorlogsjaren tussen Nederland en Indonesië. DE KRATON het paleis van de sultan is een bezoekje zeker waard. U kunt ook nog tijdens uw verblijf de Prambanan bezoeken de gids ( die overigens Nederlands spreekt) helpt u hiermee. Na Yogyakarta gaan we richting Oost Java en brengen een bezoek aan Malang waarvandaan het heel eenvoudig is DE BROMO met zijn prachtige zonsopkomst te bezoeken.

Na de stadstour in Malang waar nog veel Nederlandse koloniale gebouwen te zien zijn gaan we richting slapend stadje midden in de bergen namelijk Kalibaru voor een overnachting. Omringt door koffie, cacao, kaneel en peper plantages.

De volgende dag gaan we richting veerpont in Ketapang te Banjuwangi en varen over naar het eiland der Demonen BALI. Hier wordt u naar Noord Bali gebracht naar Lovina Voor een overnachting. Aangekomen in het hotel nemen chauffeur, Gids en eventueel bijrijder afscheid van jullie groep. De volgende ochtend kunt u een tour naar de dolfijnen nemen vraag het hotel naar de mogelijkheden. Na het ontbijt wordt u naar zuid Bali gebracht voor uw laatste 5 dagen van zon, zee strand en………………………..lekker eten.

Zie bij dag tot dag beschrijving wanneer u welke excursies kunt ondernemen en kijk bij Hotels + excursies welke er wel en welke niet bij de reissom zijn inbegrepen!!