22 dagen Java Bali en Lombok – Groepsrondreis

Tourcode PT003
minimale deelname van 12 personen

“De Highlights van Java in combinatie met het exotische van Bali en het robuuste van Lombok” Met deze unieke Java, Bali en Lombok reis maakt u kennis met de de rust van Bogor en ontvlucht u de drukte van Jakarta. U gaat via Bogor waar u Indonesia de Kebon Raya Bezoekt( de wereldberoemde plantentuin) richting Bandung waar u geniet van het prachtige uitzicht op de Tangkuban Prahu ( vulkaan) en de warmwaterbronnen van Ciater. Na misschien een anklung voorstelling te hebben bijgewoond ( de gids zal hem aanprijzen) gaan we richting Pangandaran op zuid Java dit is een vissersplaatsje met een prachtig wildpark en u gaat dwars door de PREANGER één van Java ’s mooiste streken.

We gaan verder richting Yogyakarta om vervolgens het enorme Boeddhistische monument “DE BOROBUDUR” met een bezoek te vereren. Aangekomen in Yogyakarta bezoekt u hier nog Ford Vreedenburg en ervaart u de oorlogsjaren tussen Nederland en Indonesië. DE KRATON het paleis van de sultan is een bezoekje zeker waard. U kunt ook nog tijdens uw verblijf de Prambanan bezoeken de gids ( die overigens Nederlands spreekt) helpt u hiermee. Na Yogyakarta gaan we richting Oost Java en brengen een bezoek aan Malang waarvandaan het heel eenvoudig is DE BROMO met zijn prachtige zonsopkomst te bezoeken.

Na de stadstour in Malang waar nog veel Nederlandse koloniale gebouwen te zien zijn gaan we richting slapend stadje midden in de bergen namelijk Kalibaru voor een overnachting. Omringt door koffie, cacao, kaneel en peper plantages. De volgende dag gaan we richting veerpont in Ketapang te Banjuwangi en varen over naar het eiland der Demonen BALI. Hier wordt u naar Zuid Bali gebracht naar uw Hotel in Kuta of Tuban.. Hier doet u de volgende dag nog een halve dag een excursie naar een apen bos

en de beroemde in zee gebouwde tempel Taban Lot. Voor de rest wordt u vrij gelaten om te doen en laten wat u wilt op Bali. U vaart met een snelle boot richting Lombok en wordt naar uw hotel in Senggigi gebracht. Senggigi heeft één van de mooiste en rustigste stranden van Indonesië. U maakt op dit eiland nog een Sasak toertje waarbij u het leven van alledag ziet hier op Lombok.

Zie bij dag tot dag wanneer u welke excursies kunt ondernemen en kijk bij Hotels + excursies welke er wel en welke niet bij de reissom zijn inbegrepen!!